Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitale partnership van websites tot web applicatie

Dentaid

Een website die meer dan 10 jaar oud was en tientallen digitale kansen om op te pakken. Dentaid, waarmee we al jarenlang een relatie hebben, ging met deze feiten het gesprek met ons aan. Daar kunnen wij natuurlijk wel wat mee! 

dentaid-top.svg

0% Meer conversie binnen een maand

0% Meer online klanten

0% Minder telefonie bij de klantenservice

Digitale partnership van websites tot web applicatie

Rediscover to renew

Dentaid is Europees toonaangevend op het gebied van mondverzorging en in meer dan 70 landen een actieve speler. De vraag van Dentaid BeNeLux was concreet: we zijn op zoek naar een innovatieve, out of the box, assertieve én praktische partij die meedenkt en meebouwt aan de nieuwe websites voor Nederland, Luxemburg en België. Dit heeft geresulteerd in een website voor professionals en pharma waar zij in kunnen loggen en producten kunnen bestellen. Daarnaast staan er momenteel vijf websites gericht op consumenten live

 

De rol van EF2

  • Moodboard en beeldconcept
  • Concept webdesign
  • Zoekwoordenonderzoek
  • UX design
  • Visual design
  • Development
  • API koppeling
  • CRO

Branche
Handel

Website
Dentaid.nl

dentaid 2.svg

Van website naar digitaal platform

Rediscover to renew

Al meer dan 10 jaar verzorgt EF2 websites voor Dentaid. Nu was het tijd voor de volgende stap: klaar zijn voor de toekomst. In een rediscover sessie hebben we alle input voor het UX design verzameld. Na de ontwikkeling van de wireframes en het concept webdesign, kon de hele website en webshop uitgewerkt worden. Dit heeft geresulteerd in een website, webshop en digitaal klantportaal voor dentale professional en pharma. Hier vinden Dentaid-klanten hun prijsafspraken, productinformatie en aanbiedingen op maat. Na de eerste maand merkte customer service direct een daling in aantal vragen door antwoorden op de website en het eenvoudige bestelproces. Een verbetering die we constant proberen te vergroten door de conversieoptimalisatie die we voor Dentaid doen.  
 

VITIS for life.png

Drupal 9 in combinatie met Laravel

Expertise van EF2

In de oude Drupal 7 omgeving waren er door het ontbreken van enkele koppelingen veel handmatige werkzaamheden en controles nodig. Dit leidde tot fouten en onnodig veel handwerk. In de nieuwe site moest dat beter. Samen met de IT manager van Dentaid zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om de website over meerdere schijven te koppelen met de bestaande ERP omgeving. Stabiliteit was daarbij een sleutelwoord. We hebben in samenwerking met Dentaid meerdere maatwerk koppelingen geschreven tussen Drupal 9, Laravel en Microsoft Dynamics. Daarmee willen we de producten, klanten, prijzen en orders uit. Een robuust, slim gekoppeld, e-commerce platform is het resultaat. 

dentaid long.svg

En de consument dan?!

Een passend antwoord voor iedere doelgroep

De consument en dentale professional zijn twee totaal verschillende doelgroepen. Dentaid heeft er bewust voor gekozen om directe verkoop alleen voor de dentale professional mogelijk te maken. Consumenten kunnen bij bekende drogisterijen (o.a. Etos en Plein) de producten aanschaffen. Om wel informatie rondom de producten te verschaffen zijn we momenteel diverse product websites aan het ontwikkelen.  
 

nicole verhoeven.jpeg
Wij werken al meer dan 10 jaar fijn samen met EF2 en hebben onlangs onze ‘B2B’ en ‘B2C’ websites vernieuwd. Een goede strategie is hierbij van belang, zij denken goed met ons mee en hebben een creatieve inbreng.
Nicole Verhoeven, Marketing Manager Dentaid BeNeLux
Dentaid
logo-dentaid.svg

Meer cases voor b2b e-commerce

Inspiratie