Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen kind zonder toegang tot onze website

Het gehandicapte kind

Kinderen met én zonder handicap moeten samen kunnen spelen, leren en sporten. Op de nieuwe website komen de bijzondere verhalen beter tot hun recht en is het nog eenvoudiger geworden om de stichting te steunen. 

het gehandicapte kind header.svg

0% AA digitaal toegankelijk volgens WCAG richtlijnen

0% Stijging in conversiepercentage t.o.v. oude website, één jaar eerder

0% Stijging gemiddelde donatiebedrag van €20 naar €50

Duidelijke visie doorvertalen naar een functioneel ontwerp

Rediscover to renew

Geen kind zonder vriendjes. Dat is de droom van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Dankzij honderden projecten komen zij steeds dichterbij. Hiervoor is hulp nodig. Bijvoorbeeld door te doneren of in actie te komen. De nieuwe website zet hiertoe aan.

De rol van ef2

  • Concept
  • UX design
  • Visual design
  • Development
  • API koppeling met Salesforce
  • AA toegankelijkheid

Branche

Non-profit

Website

Het Gehandicapte Kind.nl

het gehandicapte kind 1.svg

Geen huisstijl breuk, maar toegankelijkheid!

WCAG 2.1 AA

Samen met het team van Het Gehandicapte Kind, hebben wij een website ontwikkeld die voor iedereen toegankelijk is. Dit is ingrijpend. De huisstijl moest omgezet worden in hoog contrast, alle content op de juiste manier gevuld en technisch moet alles op orde zijn. Dit is niet eenmalig, maar moet constant aandacht hebben. Ook na livegang. 

het gehandicapte kind 2.svg

Kom maar op met die donaties!

Expertise van EF2

Voor een samenleving waar kinderen met en zonder handicap samen kunnen opgroeien zijn donaties nodig. Eenmalige, maandelijkse, via een testament of van bedrijven. EF2 draagt op twee manieren hieraan bij. Door het design zo te maken dat bezoekers aangezet worden tot een donatie. En door het doneren zelf zo eenvoudig mogelijk te maken. Het resultaat? 16% meer donaties én een verhoging van het gemiddelde donatiebedrag van €20 naar €50. 

hgk - 3 .svg

Geen bezoeker die zijn weg niet kan vinden

Expertise van EF2

Ouders, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, actievoerders en natuurlijk kinderen met een handicap. Deze, en nog veel meer verschillende stakeholders zijn betrokken bij het Gehandicapte Kind. Iedere doelgroep heeft op de website een ingang naar het stuk informatie waar hij op dat moment behoefte aan heeft. Maar belangrijker nog, wij zorgen dat de bezoeker converteert naar een actie die voor het Gehandicapte Kind toegevoegde waarde heeft. Dit kan doneren zijn, aanmelden voor een actie, collectant worden of het stellen van een vraag.

hgk 4.svg

EF2 maakt het makkelijker

Expertise van EF2

Techniek kan veel vergemakkelijken. Om mee te beginnen hebben we flex content-pagina’s ontwikkeld. Daarmee kan het Gehandicapte Kind eenvoudig zelf pagina’s samenstellen met bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, tekstblokken en formulieren. Deze formulieren zijn gekoppeld met Salesforce zodat de informatie direct in het CRM ontsloten wordt. Handig, en minder foutgevoelig! 

het gehandicapte kind 5.png

Gereduceerd uurtarief: speciaal voor non-profit

EF2 draagt zelf ook bij

Eigenlijk moet al het geld dat binnenkomt direct bijdragen om ervoor te zorgen dat geen kind zonder vriendjes opgroeit. Maar het was tijd om de website onder handen te nemen en dat kost geld. EF2 komt hierin tegemoet. Wij werken daarom tegen een gereduceerd tarief voor non-profit organisaties.