Naar hoofdinhoud

Flexibele B2B applicatie klaar voor de toekomst

Solarclarity is een internationale zonnestroom specialist. Met ruim 10.000 maandelijkse gebruikers in 14 landen, maakt Solarclarity duurzame ambities werkelijkheid. Om het overgrote deel van haar klanten te kunnen bedienen, wilde Solarclarity een nieuwe webshop laten ontwikkelen.

Webshop afgestemd op de unieke klant

Solarclarity had een aantal duidelijke eisen voor de nieuwe webshop. De belangrijkste eis: een webshop helemaal afgestemd op de unieke klant. Dat betekende een persoonlijk dashboard en de implementatie van een Product Information Management systeem. De nieuwe webshop moest ook flexibel genoeg zijn voor toekomstige doorontwikkeling. Zo zorgden wij ervoor dat Solarclarity in de toekomst de customer experience blijvend kan verbeteren.

De nieuwe maatwerk webshop voor Solarclarity is niet alleen simpel in gebruik, maar ook flexibel genoeg om veranderende wensen te kunnen implementeren. Daarmee is de webshop klaar voor de toekomst. De ontwikkeling van de webshop in het Open Source Framework Laravel draagt hier ook aan bij. Laravel biedt namelijk veel mogelijkheden voor innovatie op het gebied van B2B en maakt de realisatie van complexe functionaliteiten mogelijk.

De volgende specialismen hebben een bijdrage geleverd aan dit project:

  • Positionering
  • Concept
  • Grafisch ontwerp
  • Marketingstrategie
  • Zoekwoordenonderzoek
  • UX design
  • Visual design
  • Development
  • API koppelingen
  • Conversie optimalisatie

Korte sprints en een intensieve samenwerking

Om de webshop te realiseren is er steeds gewerkt in korte sprints van twee weken. Door Solarclarity nauw te betrekken bij de verschillende fases, konden wij elkaar continu uitdagen en blijven sparren om tot nieuwe ideeën te komen. Om een duidelijk beeld van de doelstellingen, waaronder de conversiedoelen, en de doelgroep te krijgen, is er zowel een impactsessie met Solarclarity als een sessie met hun klanten gehouden. De informatie uit deze sessies is steeds getoetst aan de data. Aan de hand van al deze verkregen informatie is een lijst gemaakt met wensen en eisen. De lijst is opgesteld op basis van prioriteit, waarna in verschillende fasen is toegewerkt naar een productiewaardig product.

 

Ga naar de website van Solarclarity

Wij houden van korte lijnen en snel handelen

Evan Pierik
Art direction / Founder

Bij EF2 houden we niet van eindeloze vergaderingen en continue mailwisselingen. Want onze tijd is kostbaar, en die van jou ongetwijfeld ook. Een intensieve en langdurige samenwerking vereist een klik tussen jou en ons. Die klik maakt het voor ons nog leuker om goede resultaten te halen. Evan helpt je graag verder!

evan@ef2.nl
0318 - 555 800