Naar hoofdinhoud

Maatwerk websites voor B2B en consumenten

Prins Petfoods was op zoek naar een Drupal specialist in regio Veenendaal. Zo kwamen zij bij EF2 terecht met hun vraag voor een nieuwe website die al hun producten toont, inclusief uitleg en verkooplocaties.

Verschillende websites

Om Prins Petfoods beter online te positioneren heeft EF2 naast een internationale corporate website ook nog twee andere websites ontwikkeld: Lifestyle for pets en een speciale B2B webshop. Lifestyle for pets is gemaakt om dierenliefhebbers te inspireren en te informeren. Op de B2B webshop kunnen dealers informatie over producten vinden en bestellen voor hun winkel.

Snel advies dankzij een voedingswijzer

Op de website moest ruimte zijn voor uitgebreide productinformatie. Daarnaast moest het gemakkelijk te gebruiken zijn voor consumenten. Zij moesten eenvoudig het juiste product voor hun kat of hond kunnen vinden, inclusief de verkooplocatie. Om in deze wensen te voorzien hebben wij de voedingswijzer ontwikkeld voor de corporate website van Prins Petfoods. De voedingswijzer geeft consumenten voedingsadvies aan de hand van een aantal vragen over de eigenschappen van hun hond of kat. Daarnaast geeft het meteen aan waar het geadviseerde product te koop is in de buurt.

“Wij hebben de samenwerking met EF2 altijd als heel fijn ervaren. EF2 is echt een voorbeeldbureau wat betreft hun cultuur, ruimte om te ontwikkelen en inspiratie.”

De volgende specialismen hebben een bijdrage geleverd aan dit project:

  • Zoekwoordenonderzoek
  • UX design
  • Visual design
  • Development
  • API koppelingen

Samenwerking met Prins Petfoods

EF2 heeft altijd een hele nauwe samenwerking met het marketing team van Prins Petfoods gehad. Deze nauwe samenwerking heeft er voor gezorgd dat wij de ultieme Prins-beleving ook online mee konden geven op de verschillende websites. Kenmerkend aan onze samenwerking is de intensieve uitwisseling van kennis aan de hand van inspiratiesessies en workshops. Door regelmatig bij elkaar over de vloer te komen delen we niet alleen die kennis, maar discussiëren we ook over verschillende onderwerpen.

De resultaten

Begin 2017 ging de internationale corporate website van Prins Petfoods live. Sinds de livegang blijft het aantal bezoekers toenemen. Zo kreeg de website in het eerste jaar ruim 18% meer bezoekers. Bovendien vinden bezoekers veel sneller en makkelijker informatie op de website: het bouncepercentage gemiddeld genomen over alle talen is gedaald met maar liefst 17%.

Ga naar de website van Prins Petfoods

Ga naar de website van Lifestyle for pets

Wij houden van korte lijnen en snel handelen

Evan Pierik
Art direction / Founder

Bij EF2 houden we niet van eindeloze vergaderingen en continue mailwisselingen. Want onze tijd is kostbaar, en die van jou ongetwijfeld ook. Een intensieve en langdurige samenwerking vereist een klik tussen jou en ons. Die klik maakt het voor ons nog leuker om goede resultaten te halen. Evan helpt je graag verder!

evan@ef2.nl
0318 - 555 800