Naar hoofdinhoud

Bedrijfsgroei dankzij een slimme en effectieve website

Autohopper kwam als start-up in contact met EF2 en wilde het vooral online goed voor elkaar hebben. De wens van Autohopper? Een nieuwe website in een open source CMS zoals Drupal voor online autoverhuur, gekoppeld aan het verhuursysteem.

Website op maat

Het doel van de website was om klanten zo eenvoudig mogelijk een auto te laten huren. Daarvoor moesten we weten welke functionaliteiten belangrijk waren en hoe de structuur van de website moest zijn. Om dit te kunnen bepalen heeft EF2 de klantreis vanaf de homepage volledig in kaart gebracht met behulp van funnels. Aan de hand daarvan maakten we een webdesign. Uiteindelijk is er een maatwerk website opgeleverd in Drupal met verschillende modules en thema’s.

Directe koppeling met het verhuursysteem

Voor Autohopper zelf moest het ook makkelijker zijn om verhuuraanvragen te verwerken. Daarom hebben we de website gekoppeld aan de rentalsoftware van Autohopper. Onze zelfgebouwde API koppeling voegt een online reservering van een huurauto direct toe aan de verhuurplanning van de gekozen vestiging.

“Een website is nooit helemaal af. Door de jaren heen zijn we met elkaar door gaan ontwikkelen en zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd.”

De volgende specialismen hebben een bijdrage geleverd aan dit project:

  • Positionering
  • Marketingstrategie
  • UX design
  • Visual design
  • Development
  • API koppeling
  • Conversie optimalisatie

Duurzame samenwerking

Ook na de livegang van de website zijn we blijven optimaliseren. Alleen zo kunnen we steeds het beste resultaat uit de website te halen. De blijvende samenwerking met Autohopper heeft geleid tot nieuwe en geoptimaliseerde functionaliteiten. Ook is de website geoptimaliseerd voor mobiel en hebben we de merkpositionering van Autohopper aangescherpt.

 

Ga naar de website van Autohopper

Wij houden van korte lijnen en snel handelen

Evan Pierik
Art direction / Founder

Bij EF2 houden we niet van eindeloze vergaderingen en continue mailwisselingen. Want onze tijd is kostbaar, en die van jou ongetwijfeld ook. Een intensieve en langdurige samenwerking vereist een klik tussen jou en ons. Die klik maakt het voor ons nog leuker om goede resultaten te halen. Evan helpt je graag verder!

evan@ef2.nl
0318 - 555 800