Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is beter: Drupal of WordPress?

20200221-IMG_7626-3.jpeg

Geschreven door Kees Cornelisse Partner / Business Owner

kees.jpg

Wat is beter: Drupal of WordPress?

ReDISCOVER TO RENEW

Heb jij je dat ook wel eens afgevraagd? Bij EF2 zijn we sinds 2009 gespecialiseerd in Drupal. We krijgen regelmatig de vraag waarom wij met Drupal werken en niet met WordPress. Het antwoord op deze vraag is niet simpelweg dat Drupal beter is. Zowel WordPress als Drupal hebben namelijk zo hun voordelen. Onze keuze voor Drupal hebben wij echter niet zomaar gemaakt. Lees in onze blog waarom.

Beheerthema

Heb jij je dat ook wel eens afgevraagd? Bij EF2 zijn we sinds 2009 gespecialiseerd in Drupal. We krijgen regelmatig de vraag waarom wij met Drupal werken en niet met WordPress. Het antwoord op deze vraag is niet simpelweg dat Drupal beter is. Zowel WordPress als Drupal hebben namelijk zo hun voordelen. Onze keuze voor Drupal hebben wij echter niet zomaar gemaakt.

Zowel WordPress als Drupal gaan al heel wat jaren mee. WordPress bestaat sinds 2003 en is het meest populaire content management systeem in de wereld. Dat komt vooral doordat het gebruiksvriendelijk is voor niet-developers. Drupal bestaat al sinds 2000, maar wordt veel minder gebruikt. In tegenstelling tot WordPress is Drupal namelijk minder gebruiksvriendelijk voor niet-developers. Maar, laat jij jouw website door gespecialiseerde developers ontwikkelen? Dan is Drupal in veel gevallen een betere keuze. Voor een echte developer is Drupal namelijk wel erg gebruiksvriendelijk. Bovendien is Drupal schaalbaar, flexibel, veilig én snel.

De mogelijkheden met Drupal zijn onbeperkt. Hierdoor kunnen wij optimaal maatwerk leveren. Daarom houden wij bij EF2 van Drupal. Een aantal standaard functionaliteiten helpen daarbij.

Caching

Een voordeel van Drupal is dat de caching standaard ingebouwd is. Door de caching laadt de website sneller. Hierdoor is deze ook weer eerder zichtbaar voor de bezoekers.

Beveiliging

Drupal is van zichzelf heel goed beveiligd. Er zit een speciaal security team op dat alles in de gaten houdt. Ook wanneer je modules gebruikt, geeft Drupal duidelijk aan welke versie je het beste kunt gebruiken.

Meertaligheid

Drupal heeft een standaard functionaliteit voor meertalige websites. Dit maakt het relatief makkelijk om een meertalige website op te zetten. Wordpress, daarentegen, heeft deze standaard functionaliteit niet. Om in WordPress een meertalige website te ontwikkelen moet je je wenden tot plug-ins van derden.

Gebruikersrollen & beheer

Waar WordPress wordt geleverd met slechts enkele gebruikersrollen, geeft Drupal je de mogelijkheid om zelf gebruikersrollen met individuele machtigingen te creëren. Wil je bijvoorbeeld dat iemand alleen maar de inhoud van de agenda kan aanpassen? Dan kun je met de gebruikersrollen in Drupal ervoor zorgen dat deze persoon na het inloggen in het CMS alleen de agenda kan bewerken.

Custom Fields

Custom fields zijn ook een standaard functionaliteit binnen Drupal. Dit zijn eigen velden zoals een tekstveld, een veld voor een afbeelding of een veld voor een YouTube video. Custom fields kunnen helemaal op maat gemaakt worden in Drupal. En dat is natuurlijk een groot voordeel!

Conclusie

Drupal is het meest geschikt als je een maatwerk website wil. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid en het is een veilig en stabiele omgeving als het gebouwd is door ervaren Drupal ontwikkelaars. Qua gebruiksvriendelijkheid voor beheerders die zelf geen programmeerkennis hebben maar wel zelf een site willen ontwikkelen is Wordpress beter geschikt. Wij hebben voor beide platforms goede ontwikkelaars in huis, maar omdat wij ook graag maatwerk ontwikkelen gaat onze voorkeur uit Drupal. 

Wil je meer weten over een van de platformen? We adviseren je graag in een kennismakingsgesprek.