Overslaan en naar de inhoud gaan

En de titel voor Drupal Grand Master gaat naar…

EF2 Sfeer_454 (1).jpeg

Geschreven door Kees Cornelisse Partner / Business owner

kees.jpg

En de titel voor Drupal Grand Master gaat naar…

ReDISCOVER TO RENEW

Dat bij EF2 uitsluitend specialisten werken is bekend. Een Grand Master? Dat is zelfs voor ons nieuw. En wie anders dan Kees zou deze erkenning binnen EF2 moeten dragen. Met slechts 8(!) eretitels in Nederland behoort hij nu tot het selecte clubje Drupal-specialisten. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Kees neemt je mee achter de schermen van zijn Grand Master certificaat en vertelt over zijn geliefde Drupal. “En of ik trots ben! Dit was zeker geen gemakkelijke opgave.”

Drupal Grand Master is een belangrijke onderscheiding uitgegeven door Acquia, het bedrijf van de Vlaamse Drupal-oprichter Dries Buytaert. Zo’n twintig jaar geleden zag Drupal het daglicht om vervolgens de wereld te veroveren. Het is bepaald geen toeval dat EF2 dit content management systeem (CMS) omarmde, gelet op de vergaande mogelijkheden. “Ik vergelijk het vaak met lego”, legt Kees uit. “Wil je een eendimensionale website dan bouw je met gewone lego, zoals WordPress. Drupal zie ik meer als technisch lego. Het platform is eindeloos schaalbaar door de werking met modules en het fundament van Symfony. Het wordt vooral ingezet voor de bouw van complexe websites.”

Drupal als technisch lego

“Vanaf het jaar 2012 ging EF2 vol voor Drupal. Het sluit perfect aan op de wensen van onze klanten: zij willen veelzijdige online toepassingen zélf beheren en steeds verder uitbreiden. Ik vind het dan ook supergaaf dat ik nu Grand Master ben in één van de bouwstenen van EF2. Dit certificaat behaal je door vier deelcertificaten af te ronden. Ik kan je verzekeren: vooral de laatste was goed pittig. In totaal heb ik er bijna een jaar over gedaan. Op een gegeven moment leerde ik in de avonduren zelfs ‘ouderwets’ broncode uit mijn hoofd. Ik moest weer even wennen aan het schoolgevoel.”

EF2 Sfeer_662.jpeg

Wat doen wij BIJ EF2 aan accessibility?

ReDISCOVER TO RENEW

Drupal is een open source CMS met eindeloze mogelijkheden. Developers uit de hele wereld vormen een community en leveren dagelijks waardevolle input. Drupal is technisch nooit uitontwikkeld. “Ik durf gerust te zeggen dat EF2 dé Drupal expert uit de regio is. En dat is zeker niet voor elk bureau vanzelfsprekend”, vertelt Kees met een grijns op zijn gezicht. “Wij halen alles eruit wat er in zit voor onze klanten. Drupal heb je niet bepaald in één jaar onder de knie, vervolgens is het een kwestie van bijhouden. Wat de community vandaag bouwt, is morgen weer geüpdatet. Om bij te blijven lees ik blogs, sociale media en bezoek ik Drupal conferenties. De Grand Master titel is mij veel waard, maar ik hoef zeker niet bang te zijn dat ik nu ben uitgeleerd!”

Nooit uitontwikkeld

Het is zeker geen toeval dat EF2’ers zulke vooraanstaande titels binnenslepen. Specialiseren en ‘de beste zijn’ zit diepgeworteld in het bedrijfs-DNA. “Vraag een willekeurige klant waarom zij bij ons terugkomen en het woord expertise valt al snel. Bij EF2 koop je zekerheid, dat laat dit Drupal Grand Master certificaat wederom zien. De investering betaalt zich terug in tijdwinst, voor zowel de klant als EF2 zelf. Geen trial en error hier, maar doelgericht en efficiënt werken.”

Drupal expertise = zekerheid = klantgarantie

Zoals gezegd: wij maken ons geen zorgen over de verdere ambities van Kees. Wie hem kent, weet dat hij ook morgen nog de beste Drupal specialist wil zijn. “Acht jaar geleden begon ik bij EF2 en kwam ik in aanraking met Drupal. Waarom ik mij gespecialiseerd heb in dit platform? Om verschillende redenen. Drupal biedt de mogelijkheid om de basis van een digitale oplossing snel neer te zetten. Ik focus namelijk liever op de complexere, onderliggende vraagstukken in de back-end. Dagelijks spar ik met klanten over hun wensen. Met mijn kennis en Drupal-toolkit kan ik eigenlijk alles maken”, sluit Kees zelfverzekerd af.