Overslaan en naar de inhoud gaan

Drupal wordt steeds beter...

IMG_7240.jpeg

Geschreven door Kees Cornelisse Partner / Business owner

kees.jpg

Drupal wordt steeds beter...

ReDISCOVER TO RENEW

De Drupal community is altijd in beweging. Het platform is nooit af. Hierdoor zijn er steeds weer nieuwe ontwikkelingen in de markt. Dit betekent ook dat Drupal steeds beter wordt. Eén van de ontwikkelingen is dat Drupal steeds vaker ‘headless’ gebruikt wordt. Dit betekent dat het CMS van Drupal alleen de inhoud levert aan de website. Een ander platform regelt dan hoe de website eruitziet voor de gebruiker. Op die manier kun je Drupal bijvoorbeeld ook naast Magento of Shopware gebruiken.

Een andere ontwikkeling waar waarschijnlijk veel gebruikers blij van worden, is de verbeterde look-and-feel van het beheersysteem. Dankzij het nieuwe Claro thema ziet het beheersysteem er overzichtelijker uit en is het heel gebruiksvriendelijk. Daarnaast is er ook een nieuwe optie bijgekomen voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen. Er kan namelijk een hoge contrast modus toegevoegd worden voor een betere leesbaarheid. Het thema is bovendien ook volledig geschikt voor je telefoon. Even iets aanpassen vanaf je telefoon is straks dus veel eenvoudiger.

Werkmandejong.jpeg

Media en Drupal

Voor de contentbeheerders is er nog een mooie verbetering op komst. In de afgelopen jaren is er hard gewerkt om media (afbeelding, video, etc.) uit één en dezelfde bibliotheek te halen. Binnenkort wordt het media-initiatief volledig opgeleverd waarmee je media kunt hergebruiken. Dat kan dan in verschillende veldsoorten zoals media-velden en de CKEditor. Uiteraard ook in verschillende formaten.

Naast al deze nieuwe functionaliteiten wordt er op de achtergrond ook gewerkt aan de stabiliteit en de update technieken van Drupal. Er is dus volop beweging!
Wil je weten wat Drupal voor jou kan betekenen? We denken graag met je mee in een vrijblijvende brainstorm.

DupalINNAX.jpeg