Overslaan en naar de inhoud gaan

Drupal 10 komt er aan!

Blog-header-drupal10_0.jpeg

Geschreven door Kees Cornelisse Partner / Business owner

kees.jpg

Drupal 10 komt er aan!

ReDISCOVER TO RENEW

In deze nieuwste versie van Drupal is er gewerkt aan een aantal initiatieven die het voor contentbeheerders en webmasters een stuk makkelijker maakt om digitale content te delen. Zo is de de oude versie van het admin-thema eindelijk vervangen door een nieuwe variant, Claro. Daarnaast is de nieuwste versie van de CKeditor geïmplementeerd, versie 5. Deze nieuwe versie is niet alleen sneller, er is ook opnieuw nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid. Veel knoppen zijn bijvoorbeeld gelijk getrokken met andere bekende editors zoals Google Docs.

Onder de motorkap van Drupal 10 is ook een behoorlijke update gedaan. Eerder gebruikte technieken, zoals PHP en Symfony, zijn geupdate naar de nieuwste versies. Daarmee is Drupal 10 sneller en veiliger dan zijn voorgangers. Ook is jQuery niet meer nodig. Een groot voordeel want deze Javascript library levert vaak te veel code voor eenvoudige widgets of functionaliteiten. En des te meer code, des te langer de laadtijd.

Nu denk je misschien, leuk Drupal 10, maar waarom alweer een nieuwe update? “Mijn website is laatst nog geüpdatet.” Het goede nieuws is: je hoeft niet zoals bij de update van Drupal 7 naar versie 8 of 9 een hele nieuwe site te laten bouwen. Het is net als bij de update van Drupal 8 naar versie 9 een stuk makkelijker. Daarnaast kun je deze update nog uitstellen tot november 2023. Vanaf dat moment worden er geen veiligheidsupdates meer uitgebracht voor Drupal 9.

Aan de slag met Drupal 10

Wil je meer doen op je website met Drupal? Wij helpen je graag verder. Plan een afspraak met ons in om de mogelijkheden van jouw website onder de loep te nemen samen met onze specialisten.

Neem contact op