Overslaan en naar de inhoud gaan

De crisis van 2020 als motivator

Header_crisis_2020.jpeg

Geschreven door Evan Pierik Art director / Founder

evan.jpg

De crisis van 2020 als motivator

ReDISCOVER TO RENEW

“Ieder nadeel heb zijn voordeel”, zei een bekende voetballer ooit… Het is misschien ongepast om van voordeel te spreken tijdens een wereldwijde crisis. Toch kan ik het niet anders zeggen: de pandemie biedt mij, als eigenaar van EF2, doorlopend nieuwe inzichten. En ons team? Dat leert iedere dag van deze ongewone situatie en anticipeert uitstekend.

Natuurlijk. Ook voor mij was het eerder dit jaar even schrikken. Werkzaamheden kwamen plotseling tot stilstand. Jarenlang bouw je aan een gezond bedrijf, tot een overmachtsituatie roet in het eten gooit. Klanten die zich terugtrekken van lopende opdrachten, offertes die niet doorgaan. Net als vele anderen, kregen ook wij daarmee te maken.

Inmiddels is er iets interessants aan de hand. Na de harde reset in het voorjaar, heeft 'de wereld' nu meer dan ooit behoefte om de next step te maken en een sterke strategische koers neer te zetten. EF2 is van oorsprong een doelbewust bedrijf dat doorlopend bezig is met het bepalen van die koers. Niks gebeurt hier zomaar en dagelijks werkt ons team keihard aan ‘the next step’. De woorden zelfontwikkeling en specialisatie staan nog net niet op ons voorhoofd getatoeëerd. Wij willen elke dag leren en de beste zijn. Heel eerlijk: voor zesjes kom ik mijn bed niet uit, achten en negens zijn hier de norm. Minimaal. 

Door dit bizarre coronajaar (ik had mij nog zo voorgenomen om het c-woord niet te gebruiken) werd EF2 meer dan ooit ‘gedwongen’ om aan toekomstvisie te doen. Waarbij het proces van bijschaven direct in een stroomversnelling belandde, vanaf het begin van de lockdown. Welke doelgroepen willen wij precies bedienen? Welke competenties passen daarbij, wie hebben wij nodig? Hoe kunnen wij onze klanten steeds meer voorzien van feitelijke oplossingen, ontstaan uit kwantitatieve methoden? Hoe kunnen wij websitebezoekers beter sturen en meer grip op hun gedrag krijgen?

EF2 is altijd al gefocust op uitingen met een hoog rendement, maar door deze rare tijden hebben wij dit proces direct verder aangescherpt. Dat konden wij niet alleen, maar het is de investering meer dan waard. Een mooie website of applicatie is één ding, maar deze moet ook geld in het laatje brengen. Om een wereldwijd virus heeft niemand gevraagd, maar zakelijk gezien biedt dit jaar ons houvast. Wacht niet langer, kom in beweging! Het liefst twee keer sneller dan gebruikelijk. 

Ons bedrijfspand

EF2 zag ooit het daglicht in de economische crisis van 2008 en geeft ook in het rampjaar 2020 een extra dot gas. En bij nieuwe plannen hoort een inspirerende thuishaven. Heb je ons nieuwe pand aan de Vendelier in Veenendaal al gezien? Zo niet, kom vooral eens langs! De karakteristieke sigarenfabriek aan de Kerkewijk was gaaf, maar is snel vergeten door de uitstraling van ons fraaie, nieuwe bedrijfspand.

Natuurlijk, het zijn roerige tijden. Maar wij zijn er klaar voor, kom maar op met het jaar 2021!

Evan Pierik, oprichter en directeur EF2