Naar hoofdinhoud

Maak kennis met developer Delano

Ijverig, met oog op de toekomst en een goed gevoel voor humor. Dat is onze developer Delano. Sinds december 2018 werkt hij met veel plezier bij EF2. We vroegen hem hoe het is om als developer bij EF2 te werken.

Waarom wilde je graag bij EF2 werken?

Als schoolverlater wilde ik al graag werken bij EF2. Uiteindelijk ben ik toen toch bij een andere werkgever aan de slag gegaan. Vijf jaar later besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Ik was namelijk toe aan een nieuwe uitdaging en wilde graag dichter bij huis gaan werken. EF2 was op dat moment op zoek naar een nieuwe developer. Tijdens mijn sollicitatie bleek er een goede klik te zijn. Zo ben ik alsnog bij EF2 terecht gekomen.

Voordat ik bij EF2 kwam werken had ik het idee dat EF2 bestond uit een groep jonge en ambitieuze mensen met veel verstand van zaken. Ook had ik het idee dat de onderlinge sfeer heel goed was en dat er goed voor het personeel gezorgd werd. Dat bleek ook echt zo te zijn.

Hoe zou je de werksfeer bij EF2 omschrijven?

Op momenten dat er serieus gewerkt moet worden, wordt er serieus gewerkt. Iedereen werkt ontzettend hard. Maar er is ook genoeg ruimte voor gezelligheid op de werkvloer. Er gebeurt elke dag wel iets grappigs. Serieus met een gezellig sausje. Dat is de charme van EF2. 

Het contact is bovendien heel persoonlijk, ook met Evan. Als ik mijn zorgen met Evan deel, gaat hij er iets mee doen. Daarnaast heerst er veel openheid. Je kunt iemand altijd aanspreken of een bericht via Slack sturen als je hulp nodig hebt. Ook kun je iemand aanspreken op zijn of haar verantwoordelijkheid. En kom je er samen niet uit, dan is een overleg ook altijd mogelijk.

Wat zijn uitdagingen in jouw werk?

De uitdagingen zitten in de projecten zelf. De projecten waaraan ik werk hebben een hoog niveau. Er is veel technische know-how nodig voor de applicaties waaraan ik werk. Dit betekent dat ik deze applicaties niet op de automatische piloot kan maken. Ik moet er goed over nadenken. De uitdaging zit hem in de applicaties zo robuust en tegelijkertijd stabiel mogelijk op te zetten.

Daarnaast zit de uitdaging hem ook in de samenwerking met collega’s. Ik vind het leuk om anderen te helpen, maar ik denk dat samenwerken in mijn werk ook heel erg belangrijk is.

Waarin zou je jezelf nog verder willen ontwikkelen?

Ik kwam naar EF2 als pure developer, maar EF2 heeft natuurlijk ook andere specialisaties in huis. Zo kwam ik erachter dat ik de samenwerking met marketing ook heel interessant vind. EF2 gaf mij de ruimte om meer samen te werken met het marketingteam. Het lijkt me leuk om me hierin verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld in de meer technische aspecten van marketing zoals conversie optimalisatie.

Voor ik bij EF2 kwam werken had ik nog geen ervaring met Laravel. Inmiddels heb ik leren werken met Laravel en heb ik onlangs mijn eerste VueJS componenten gemaakt. Ook hierin zou ik me graag nog verder willen ontwikkelen.

Welke van jouw eigenschappen komen jou van pas in je werk als developer?

Ik ben perfectionistisch, soms bijna tegen het obsessieve aan, en ik ben gestructureerd. Daarnaast heb ik een redelijk snelle informatiestroom in mijn hoofd en ben ik heel gepassioneerd. Door deze combinatie kan ik niet alleen snel informatie verwerken, maar heb ik ook meer aandacht voor mijn werk. Dit helpt mij bij het voorkomen van fouten omdat ik van tevoren al de perfecte oplossing bedenk voor een eventuele fout die gemaakt kan worden.

Daarnaast ben ik heel sociaal en heb ik een vlotte babbel. Dat heb je bij EF2 ook wel nodig. Je hebt namelijk veel contact met klanten en je moet het niet vervelend vinden om te presenteren.

Wat waren meevallers en tegenvallers toen je hier begon met werken?

In het begin was de werkwijze van de technische afdeling voor mij een tegenvaller. Er zat nog weinig structuur in de werkzaamheden. Het afgelopen jaar zijn er echter veel stappen gezet om dit te verbeteren. Daar heb ik zelf ook aan bijgedragen. Het resultaat is dat de werkwijze is verbeterd en dat er nu meer structuur is. Daar ben ik trots op.

De werkwijze van EF2 is daarmee ook gelijk een meevaller geweest. EF2 is namelijk heel flexibel. Er is veel ruimte om je eigen functie te kneden en bij te sturen binnen EF2. Je krijgt de ruimte om dit soort dingen zelf op te pakken of te bespreken met de juiste collega. Je hoeft dus niet eerst naar een manager toe.

Nog een meevaller is de ruimte die je bij EF2 krijgt om jezelf te ontwikkelen. Elke week moet ik 4 uur aan zelfstudie doen. Ik volg regelmatig cursussen via Laracasts. Dankzij de ruimte die ik krijg voor zelfstudie kan ik dingen uitzoeken die ik zelf interessant vind voor mijn werk. Voor een developer is dat goud waard.

Waar ben je trots op in je werk?

Ik ben trots op het technische team. Het afgelopen jaar is er veel veranderd. Er is nu een betere werkwijze en nog meer structuur. Ook zijn er nieuwe functies bijgekomen en is ons team gegroeid.

Daarnaast ben ik trots op het project voor Solarclarity waar ik aan werk en mijn eigen ontwikkeling die ik daarin zie. We zijn bezig met het ontwikkelen van een maatwerk webshop. Deze hebben we helemaal vanaf de grond opgebouwd met het Laravel framework. De front-end hebben we gedeeltelijk met VueJS ontwikkeld. Als ik mijn eerste project bij EF2 vergelijk met dit project en andere projecten waar ik nu mee bezig ben, dan vind ik dat ik enorm vooruit ben gegaan.

Meer
actueel