Naar hoofdinhoud

Even voorstellen: dit is Robert!

In januari begon Robert (25), zoals hij zelf zegt een 'echte keientrekker uit Amersfoort', bij EF2. Als front-end developer houdt hij zich vooral bezig met het ontwikkelen van maatwerk websites in Drupal. Daarnaast voert hij onderhoud uit aan al bestaande websites die in Drupal zijn gerealiseerd. 

Wat zijn je hobby's en interesses naast je werk?

Ik game graag om te kunnen ontspannen. Daarnaast ga ik wekelijks naar de sportschool. Ik ga ook graag naar een feestje of een avondje uit samen met mijn vrienden. Verder heb ik nog een leuke oude Volkswagen Polo, waar ik nog wel eens mijn handen aan vuil wil maken.

Hoe heb je jouw eerste maand bij EF2 ervaren?

Mijn eerste maand bij EF2 is voorbij gevlogen. Ik heb het werken tot nu toe als heel positief ervaren! Naast leuke collega’s, is er ook een hele goede sfeer op de werkvloer. In mijn eerste maand heb ik bovendien al mijn eerste website mogen afronden. Daar ben ik echt trots op! Dit was namelijk de eerste website die ik in Drupal heb gebouwd. Omdat ik hiervoor gewend was om met WordPress te werken, was dit behoorlijk wennen. Het werken met Drupal vereist echt een andere manier van denken. Die andere manier van denken daagt mij echter ook uit om op een andere manier te werk te gaan. Ik kijk al uit naar wat de toekomst mij gaat brengen.


Wat was je allereerste indruk van Drupal?

In eerste instantie vond ik Drupal vooral heel erg uitgebreid. Maar naarmate ik langer met Drupal werk, leer ik dat aspect steeds meer waarderen. In Drupal is het namelijk heel makkelijk om bepaalde koppelingen te maken omdat deze al standaard in Drupal geïntegreerd zijn. Hierdoor heb je sneller iets staan dan wanneer je met een ander CMS werkt zoals Wordpress.

Wat kan je leren van je collega's Kees en Delano?

Kees is onze Drupal expert. Als front-end developer kan ik van hem nog heel veel leren op het gebied van modules schrijven en koppelingen ontwikkelen in Drupal. Delano is een back-end developer. Het lijkt me heel leuk om in de toekomst ook meer als back-end developer aan de slag te gaan. Voor nu speelt dat echter nog niet. Wat ik nu al wel van Delano kan leren is de netheid en structuur van zijn code. Delano is daar namelijk heel erg goed in.

Waar kijk je naar uit in 2020?

Op het gebied van werk wil ik vooral mezelf verder ontwikkelen en professionaliseren. Daar hoort ook bij dat ik mijn Drupal certificaat wil halen en eventueel andere certificeringen. Er is genoeg werk voor mij om voorlopig nog lekker druk mee bezig te zijn. 

Op persoonlijk vlak hoop ik vooral dat 2020 het jaar voor mij gaat zijn dat ik mijn eigen plekje vindt en het ouderlijk huis ga verlaten. Het liefst ga ik in het centrum van Amersfoort wonen zodat ik lekker op de zaterdagochtend naar de markt kan gaan om verse broodjes te halen.

Meer
actueel